چاپ بر روی پارچه درواقع نوعی چاپ سیلک‌اسکرین است. با این تفاوت که در این روش، رنگ‌های مصرفی، پایه آبی دارند و حلال آنها آب است ولی بعد از تثبیت رنگ‌ها دیگر با شستن از بین نمی‌رود. چاپ پارچه نیز مانند چاپ سیلک به دو روش دستی و ماشینی انجام می‌شود.

مراحل انجام چاپ:

در این چاپ بعد از طراحی، فیلم تهیه می‌شود. و برای ارزان تمام شدن کار نهایی به جای تهیه فیلم با ایمیج ستر به پرینت بر روی کالک بسنده می‌کنند. در این نوع چاپ توری بر روی چهارچوب فلزی کشیده می‌شود در صورتی‌که در چاپ سیلک، چهاچوب چوبی‌ست. به عبارت دیگر؛ شابلون نهایی کاملا شبیه به شابلون در چاپ سیلک است، اما با چهارچوب فلزی. شابلون را به ماده ی حساس به نور از دو طرف آغشته کرده، سپس آن را در محلی دور از نور برای خشک شدن قرار می‌دهند. بعد از اینکه خشک شد، محلول سخت کننده را روی توری می‌مالند تا مقاومت توری نسبت به رنگ‌های رود. بعد آن را کمی در نور قرار می‌دهند تا آماده‌ی عکس‌برداری شود. فیلم‌ها را یکی‌یکی بر روی توری‌ها گذاشته و درست مثل چاپ سیلک بعد از آنکه نوردهی کردند، با آب ولرم شابلون را ظاهر می‌کنند. بدین ترتیب برای یک کار چهار‌رنگ برای چاپ پارچه، چهار شابلون آماده می‌کنند.

چاپ بر روی پارچه

 

کاربردهای چاپ پارچه:

تی‌شرت، دستمال و حوله، پارچه چتر، کلاه، پرچم، لباس کار، پارچه پرده و مبل و آباژور و … که همه‌ی این‌ها قبل از دوخت، به شکل برشی از پارچه چاپ می‌شوند.

 

کاربرد چاپ پارچه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *