نکاتی درباره استفاده حروف در طراحی، در طراحی گرافیک، نوشته و استفاده از حروف با انواع و اندازه گوناگون آن در کنار طرح جدایی ناپذیر است. برای اینکه نتیجه کار طراحی مورد دلخواه و بدون نقص صورت گیرد.
در نظر گرفتن و رعایت چند نکته ضروری است:
۱) هنگام ارسال سند اصلی کار برای چاپ، ترجیحا فونتها را از حالت نوشته خارج کنید.
به عبارت دیگر فونتها باید convert to curve شوند. (برای تبدیل فونت به تصویر در هر یک از نرمافزارهای کورل، ایلوستریتور و ایندیزاین، اینجا را بخوانید.)
۲) زمان طراحی دقت کنید که نوشتهها به لبه کار نزدیک نباشند. فاصلهای که لازم است رعایت کنید.
بسته به نوع کار شما (کارت ویزیت، لیبل، سربرگ، پوستر و …) متفاوت است. رعایت این نکته به دلیل این است که نوشتهها در برش و دایکات حذف نشوند.
۳) تا جایی که امکان دارد نوشتههای خود را به صورت وکتور (با نرمافزارهای برداری مانند ایلوستریتور) استفاده کنید. به ویژه اگر نوشته ریز دارید. این کار به کیفیت آن در خوانایی کمک میکند.
۴) اگر برای نوشتهها خط دور (stroke) در نظر گرفتهاید، به خاطر داشته باشید که ضخامت آن کمتر از ۰٫۱ و بیشتر از ۱ میلیمتر نباشد و برای رنگدهی به خط دور حتما از یک رنگ CMYK و ترجیحا مشکی (K) استفاده کنید.
و همچنین اگر اندازه حروف شما کمتر از ۸ پوینت است از خط دور استفاده نکنید.
زیرا با اندکی جابهجایی در چاپ، نوشته ناخوانا و تار میشود.
۵) برای رنگ دادن به نوشته متن حتما از رنگ مشکی (K) به تنهایی استفاده کنید و اگر قصد رنگی کار کردن آن را دارید در نهایت از یکی از رنگهای CMYK استفاده کنید به دلیل ریز بودن نوشته با ذرهای جابجایی در چاپ متن نوشته ناخوانا و تار خواهد شد.
۶) در نوشته فارسی به دلیل اتصال حروف زمانی که آن از حالت متن خارج نموده و به تصویر (curve) تبدیل میکنیم ممکن است بین حروف خطوطی ایجاد شود که زیبا نیست. برای از بین بردن این خطوط بعد از Curve شدن، آن را یکی کنید. (در نرمفزار ایلوستریتور از گزینه Unit و در کورل از گزینه weld استفاده کنید.)
۷) پیش از چاپ سعی کنید که یک نمونه چاپی برای خود تهیه کنید تا اندازه دقیق نوشتهها را بررسی نمایید در برخی موارد نوشتهها بسیار ریز به کار میروند که باعث ناخوانایی میشود و گاهی بسیار درشت است که به زیبایی کار لطمه میزند. نمونهگیری باعث کنترل این موارد میشود.
دیدگاهتان را بنویسید