بستهبندیهای اَسپتیک، اَسپِتیک (Aseptic) در لغـت به معنای ضـدعفـونی و اسـتریل کـردن محصـولات مخـتلف و فاسد شدنی مـیباشد، به کارتونهایی گفته میشود که برای بستهبندی و مواد غذایی مانند شیر، خامه، پـنیر و… استـفاده می شود. بسیاری از موادغذایی وقتی در شرایط محیطی مانند تابش نور قرار میگیرند، و ارزش غذایی خود را از دست میدهند. به همین دلیل برای عرضهی آنها به بازار باید به سراغ متریالی برویم که بتوانند از آنها محافظت کنند.
بستهبندیهای اَسپتیک راه حلی مناسب در زنجیرهی تامین هستند، در روند بستهبندی به مدت کوتاهی محصول داخل بسته استریل میشود.
این موضوع میتواند سبب حفظ ارزش غذایی محصولمان باشد.
ساختار بستهبندیهای اَسپتیک:
این کارتنها از چندلایهی محکم و مقاوم ساخته شدهاند که با استفاده از چسب یا حرارت به یکدیگر متصـل شـدهانـد.
جنس این لایهها از مقوا ، آلومینیوم و پلی اتین است.
مـقـوا:
سبب افـزایش مقاومت و اسـتحکام بسته بندی میشود.
آلومینیوم:
در سـاختار کارتن از نفـوذ هـوا و اکسیـژن به درون بسته جلوگیری می کند.
پلـی اتـن:
نیز از نـفوذ رطوبت به داخل بـسته جلوگیـری میکند.
قرارگیری این ترکیبات در کنار هم موجب ایجاد یک بستهبندی مقاوم برای محصولات خوراکی میشود.
ویژگی های بستهبندیهای اَسپتیک:
وزن پاییـن
محافظت کامل از محصول در بازهی زمانی طولانی
استفـادهی راحـت برای مصـرف کنـندهها یکی از مزیتهای اصلی این متریال است.
نسبت به متریالهای دیگر مانند قلع، شیشه ارزانتر است.
چند نمونه از بستهبندیهای اَسپتیک:
دیدگاهتان را بنویسید