چاپ افست روی فلز،هنگامی که نام چاپ افست به گوش میرسد، آنچه که به ذهن میآید، چاپ روی کاغذ و مقواست.
در صورتیکه با این روش که یکی از متداولترین و البته با کیفیتترین سیستمهای چاپ محسوب میشود میتوان روی جنسهای متنوع دیگری غیر از کاغذ و مقوا نیز چاپ کرد.
از جمله این مواد میتوان از فلز نام برد یعنی آنچه که در قوطیهای رب گوجه فرنگی، تن ماهی، آبمیوههای مختلف، بستهبندی رنگهای قوطی و.. مشاهده میکنید، معمولا به این شیوه چاپ شده است.
مراحل انجام چاپ:
چاپ افست روی فلز تا حدود زیادی شبیه به چاپ افست روی كاغذ است، در این شیوه چاپ معمولا كارهای تنپلات یا طرحی که فاقد ظرافت خاصی باشد از زینکهای مسی به دلیل مقاومت بیشتری که دارند استفاده میشود. همچنین زینکهای مسی امکان چاپ در تیراژهای بالاتری را نیز میسر میسازند. اما در كارهای ظریف از همان زینکهای آلومینیومی كه حتما باید سوزانده شوند، استفاده میشود. ورقههای فلز را كه اغلب به شكل قوطیهای مواد خوراكی در خواهند آمد. قبل از اینكه عملیات چاپ روی آنها انجام شود، با پوششی از لاك، اندود كرده و سپس برای چاپ ارسال میكنند، بسته به نوع كار، روی ورقههای فلز كه ضخامتی حدود ۰٫۱۸ تا ۰٫۳ میلیمتر دارند ممكن است ابتدا برای آمادهسازی چاپ، یک رنگ سفید چاپ شود. باز هم بسته به نوع سفارش، این رنگ سفید ممكن است مركب چاپ باشد یا لاك سفید و یا حتی ممكن است نیاز به دوبار چاپ، در زیر كار باشد، تا سطح فلز كاملا پوشیده شده و رنگهای چاپ به خوبی بر روی آن نمایان شوند.
برای اینکه کیفیت کار در ترام و تن پلات قابل کنترل باشد، به دلایل مختلفی از جمله جنس فلز، نوع مرکبهای استفاده شده. و فشاری که سیلندر لاستیک بر سطح فلز وارد میکند، رنگهای تن پلات را از ترام جدا میکند، پس از چاپ، عملیات ورنی روی فلز انجام میشود و سپس به دنبال آن ورقههای فلز در یک خط به طور جداگانه به روی قفسههای مختلف قرار گرفته و به شكل ردیفی وارد كوره خشکكن میشود كه به طور معمول ۱۵ متر طول دارند. در آخر، ورقههای فلزی چاپ شده روی هم قرار گرفته و برای برش وتبدیل آنها به قوطی به گارگاه قوطیسازی برده میشوند. كوره های خشککن دارای سیستم خنکكننده هستنند این سیستم طوری عمل میکند كه بعد از حرارت دادن به ورقههای فلزی چاپ شده و قبل از آنكه ورقهها در طرف دیگر كوره روی هم قرار گیرند. آنها را در مسیر خود خنک میکند تا در نهایت به یكدیگر نچسبند، در هر نوبت چاپ و قبل از آنکه رنگ بعدی چاپ شود، ورقههای فلز باید حتما از كورههای خشکكن رد شوند.
نکته:
در قوطیهای فلزی، پوشش یا لاكی كه برای محافظت از مواد داخل قوطی بكار میرود در حرارتهای بالا بر روی سطح فلز قرار میگیرد، به دلیل اینکه رنگهای چاپ در كورهای كه جهت پوشش دادن به فلز به كار میرود آب میشود. نمیتوان فلز را پس از چاپ، پوشش داد و بایستی قبل از انجام هرگونه چاپ و در مرحله اول، وضعیت پوشش داخلی قوطی مشخص گردد. که این پوشش بسته به نوع محصولاتی که در آنها قرار میگیرند، متفاوت است.
دیدگاهتان را بنویسید