تفاوت چاپ دیجیتال و چاپ افست، تفاوت اصلی چاپ دیجیتال و افست در ساختار ماشینهایشان است.
ماشین چاپ افست از مرکب و ماشین چاپ دیجیتال از تونر استفاده میکند. استهلاک مواد مصرفی در ماشین افست، به دلیل مکانیکی بودن ساختار این ماشین به مراتب پایینتر است.
چاپ افست:
برای شرح خلاصهای از روش کار چاپ افست، میتوان گفت در لیتوگرافی به خاطر سیستم رنگی CMYK در کارهای چهاررنگ، چهار صفحه جداگانه برای هر رنگ به نام پلیت ساخته میشود.
و کاغذ از بین تمامی رولهای آغشته به رنگ عبور کرده تا در نهایت تصویر مورد نظر چاپ شود. که این مرحله از چاپ افست، باعث میشود این چاپ کمی زمانبر باشد.
چاپ دیجیتال:
بر خلاف چاپ افست مراحل زمانبر و پیچیدهای نداشته و در آن جوهر به طور مستقیم بر روی سطح منتقل میشود.
به طور کلی در چاپ افست یا همان لیتوگرافی، که رایجترین روش چاپ کارهای تبلیغاتی حجیم است، میتوان از هر نوع کاغذی، هم از نظر جنس و هم از نظر گرماژ استفاده نمود.
اما در چاپ دیجیتال از هر نوع کاغذی نمیتوان استفاده کرد که این خود یک نوع محدودیت محسوب میشود. اما چاپ دیجیتال در مقایسه با چاپ افست مزایای قابل توجهی نیز دارد. به عنوان مثال:
ماهیت رنگ و نحوه خشک شدن آن:
یکی دیگر از تفاوتهای چاپ دیجیتال و افست در خشک شدن رنگ آنها پس از چاپ است. چاپ افست توسط هوا و با گذر زمان خشک میشود، و برای آن که کار پشت نزند به آن پودر میزنند.
(اگر رنگ در زمان انتقال بر روی کاغذ نیمه جامد نباشد، به صفحه بعدی منتقل میشود که به آن اصطلاحا پشتزدن میگویند).
در صورتی که در چاپ دیجیتال، رنگها توسط فیوزینگ یا هیتر خشک شده و به دلیل اینکه فیوزینگ روغن دارد، محصول چاپ شده در روش چاپ دیجیتال نسبت به چاپ افست براقتر است.
زمان:
فرایند چاپ افست به دلیل مراحلی مانند لیتوگرافی و همچنین روند خشک شدن آن که پیشتر به آن پرداختیم، به مدت زمان زیادی نیاز دارد. اما فرایند چاپ دیجیتال به دلیل حذف مراحلی چون لیتوگرافی و… و همچنین وجود فیوزینگ برای خشک شدن سریع رنگها، کوتاهتر است.
هزینه:
هزینه هر صفحه در چاپ دیجیتال در مقایسه با روش چاپ افست بالاست. اما این قیمت بالا در هزینههای دیگر مثلا هزینههای مربوط به تهیه پلیت برای تیراژهای کمتعداد قابل جبران میباشد
چاپ در تیراژ کم:
چاپ افست برای تیراژ بالا با هزینه کم مناسب است، اما برای کارهای با تیراژ پایین مقرون به صرفه نمیباشد. بر خلاف چاپ افست، در چاپ دیجیتال هزینه تمامشده برای یک محصول چاپی با تیراژ ارتباط زیادی ندارد.
از آنجایی که چاپ دیجیتال قابلیت چاپ در تیراژ محدود را دارد، این امکان را در اختیار میگذارد تا بتوان تصاویر و محتویات صفحه (اطلاعات متغیر) را در هر برگ چاپی تغییر داد. یعنی میتوان در هر نسخه چاپی تصاویر و متون متفاوتی را چاپ کرد.
میزان مواد باطله:
در چاپ دیجیتال به دلیل عدم نیاز به کنترل دستی رجیستر و رنگها در حین چاپ، میزان مواد باطله شامل کاغذ و مواد شیمیایی کمتر است.
صرفهجویی در نیروی انسانی و توان رو به گسترش و پیشرفت ماشینهای چاپ دیجیتال در بالا بردن کیفیت، پایین آمدن هزینه تمامشده هر برگ چاپی و بالا رفتن تیراژ نمایانگر این است که چاپ دیجیتال در حال رسیدن به نقطه رقابت با چاپ افست و حتی پیشی گرفتن از آن میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید